Rettighetene dine ved kjøp av flybillett til Las Vegas

Dersom du har tenkt deg en tur til Las Vegas er det store sannsynligheter for at du skal fly dit. I denne artikkelen kan du lese om rettighetene dine ved kjøp av flybillett til Las Vegas. Det er en lang reise, og dermed også relativt dyre billetter. Da kan det være greit å sette seg inn i generelle vilkår og rettigheter først.

Bindende avtale

Når du booker flybilletten din, er det viktig at du setter deg inn i vilkårene til det selskapet du skal reise med. Så snart du har akseptert er nemlig avtalen bindende, og ifølge loven om angrerett har du ikke rett til å angre etter dette punkt. Noen flyselskaper godtar likevel at du ombestemmer deg. Disse reglene er de samme uansett hvilken metode du bruker for å bestille billetten din.

På samme måte er det også viktig at du kontrollerer at all informasjon du har lagt inn er korrekt. Dette gjelder navn på de reisende, destinasjon, datoer for ut- og hjemreise, kontaktinformasjon og så videre. Bestiller du over internett er det du som står som ansvarlig for dette, og det er ikke alle selskaper som godtar at du etter å ha fullført bestillingen trenger å endre på noe som ble feil. Som allerede nevnt er avtalen bindende så snart du har bekreftet den.

De fleste av oss bestiller gjerne en tur-retur-billett. Da kan det hende at denne blir sett på som en sammenhengende reise. Det betyr at dersom du ikke møter opp til avreisen kan flyselskapet kansellere hele bestillingen din, og du har dermed heller ikke noen returbillett lenger. Det er derfor viktig at du sjekker ut om det flyselskapet du bestiller med har en slik regel.

Det er ingen selvfølge at billetten din kan endres etter kjøp. Hos noen selskaper går det an å kjøpe såkalte fleksible billetter, og hos andre kan du endre frem til ett visst tidspunkt mot et gebyr. Dersom billetten ikke kan endres og du ikke kan reise som planlagt, har du ingen krav om å få selve prisen på billetten refundert. Det du derimot kan få tilbake er skatter og avgifter. Vær dog oppmerksom på at enkelte flyselskaper krever relativt høye gebyrer for å overføre disse pengene tilbake til deg.

Du har selv ansvaret for å komme tidsnok til flyavgangen

Når avreisedagen til Las Vegas har kommet, må du passe på at du kommer tidsnok til flyplassen. Når du skal reise internasjonalt må du som regel møte opp minst to timer før avreise. Dette er fordi du skal igjennom litt flere kontroller enn ved, for eksempel, en innenlandsreise. På reisedokumentet du har fått av flyselskapet, vil det stå når innsjekk stenger. Dersom du skal reise til Las Vegas på tidspunkter da du vet at det er mange andre ute og reiser, bør du beregne ekstra god tid. Husk at flyet venter ikke på deg. Det tar av til sin oppsatte tid enten du er der eller ikke.

Sørg for forsikring

Dersom du betaler mer enn 50 % av reisens pris med kredittkortet ditt, dersom du har ett, er ofte avbestillingsforsikring med i kredittkortavtalen. Dermed kan du avbestille reisen ved, for eksempel, alvorlig sykdom eller lignende. Dersom du har en reiseforsikring inneholder denne også ofte en avbestillingsforsikring for særlige tilfeller. Dersom du kjøper flybilletten din til Las Vegas veldig lenge før avreisedato er det ingen tvil om at du bør sikre deg med en avbestillingsforsikring.

Kompensasjon ved forsinkelser

Dersom flyet ditt til Las Vegas er forsinket kan du ha krav på kompensasjon. Reglene for tilbud om forpleining sier at du har krav på dette om flyet til Las Vegas er mer enn to timer forsinket. Du kan også ha rett på økonomisk kompensasjon. Du trenger ikke ha lidd et økonomisk tap for å få denne kompensasjonen. Det holder med at flyet ditt har vært forsinket, dog finnes det årsaker til forsinkelse som ikke gir rett til kompensasjon.

Kilder:

http://www.gratisspillautomater.com/
https://lovdata.no/
https://www.forbrukerradet.no/